A+ A- Mutaties

Mutatie / aanmelding:Velden met (*) zijn verplicht.
(*):
(*):
(*):
(*):
(*):
(*):
(*):

Voorwoord digigids 2012-2013

Sinds 1 april 2012  ben ik de trotse burgervader van Groesbeek. Graag presenteer ik ‘mijn’ gemeente dan ook aan u via deze handige digitale gids. Hiermee kunt u zich snel wegwijs maken in deze bijzondere en ook erg mooie gemeente.  

Wonen in Groesbeek betekent voor ons heel veel: het betekent deelnemen aan onze samenleving, en het betekent oog hebben voor de prachtige natuur en de actieve aard van de mensen. Het betekent zorgen voor elkaar in krachtige wijken.  Het betekent elkaar ontmoeten en zich inzetten bij verenigingen en sportclubs, waarbij de gezondheid en activiteit van de jeugd ook in het gemeentelijk beleid speciale aandacht krijgt. En het betekent het bijzonder fraaie landschap waarderen en positief ervaren. Onze ambitie is om het landschap nog ‘spannender’ te maken door verbeteringen in toegankelijkheid en duurzame beleving voor toeristen en bezoekers.

Werken in Groesbeek houdt voor ons ook de ambitie in om toplocatie te worden als ‘zorggemeente’. Veel  zorg gerelateerde instellingen hebben hier hun thuishaven, en zorgen voor veel werkgelegenheid.  Ook zetten we stevig in op duurzaam toerisme en recreatie als groeiende inkomensbron voor onze ondernemers en inwoners. Het dorpshart van de kern Groesbeek verandert - met de uitvoering van onze centrumplannen- stapsgewijs tot een aangename verblijfsomgeving voor inwoners en bezoekers, met aantrekkelijke horeca en winkelvoorzieningen.

Leven in Groesbeek betekent vooral heel veel gezelligheid, saamhorigheid en evenementen: van Carnaval tot Kermis, van Nederlandse Wijnfeesten tot Internationale Wandelvierdaagse, van Zevenheuvelenloop tot Feest der kampioenen, van topklassevoetbal tot WK Mountainbiken, van koetsentocht tot fietslorry. Het hele jaar door is er iets te doen en te beleven, bijvoorbeeld ook in de drie bijzondere musea. Een bezoek of verblijf wordt bovendien goed gefaliciteerd door fijne campings, hotels en restaurants, een ruim aanbod aan supermarkten, goed openbaar vervoer én gratis parkeren.

Als laatste spreek ik graag ook mijn dank uit naar alle adverteerders, die het met hun bijdrage weer mogelijk gemaakt hebben om deze uitgave gratis aan u te verstrekken.


H.W.C.G. Keereweer

Burgemeester van Groesbeek

 
 
File meldingen
Nieuws meldingen